وي اضافه کرد: بر اساس مستندات و اسناد قديمي قدمت بازار در اين بافت تاريخي از زمان صفوي و قاجار تخمين زده شده است.
وي با بيان اينکه درحال حاضر بازار نهلبندان و بازار ميدان قديميترين بازار در اين بافت تاريخي است، افزود: از ديگر بازارهاي محلات قديمي ميتوان به بازار ميخچهگران اشاره کرد،صنعتي که امروز منسوخ شده اما محله به همين نام باقي مانده است.
اميري با اشاره به اينکه بخشهاي تملک شده محله بازار قديم به سبک قاجاري و شکل اوليه خود سنگ فرش شده است، بيان داشت:براساس مذاکرات انجام شده با شوراي شهر و شهرداريها قرار است بخشهاي از بافت بازار نهلبندان به شکل اوليه خود سنگ فرش شود.
وي اضافه کرد: در اين بافت تاريخي دوبنا از دورهسلجوقي، يک بنا از دوره صفوي و سه خانه از دوره قاجار باقي مانده است که مرمت بناهاي دوره قاجار پس ازتملک يا مذاکره با مالکين آنها در دستور کار قرار خوهد گرفت.
اميري با بيان اينکه مناره مسجد جامع و امامزاده نور از دوره سلجوقي در بافت تاريخي گرگان باقي مانده است اظهار داشت: همچنين مدرسه عماديه، تک بناي باقي مانده از دوره صفويه است.
وي با اشاره به اينکه بازار و محلات قديمي واقع در بافت تاريخي گرگان مربوط به دوره قاجار است، اظهارداشت: از بناهاي قاجاري در اين بافت تاريخي ميتوان از آبانبارها، حمامها، کاروانسراها و مرکز محلات، تکيهها و مساجد نام برد که برخي از آنها مرمت شده يا در حال مرمتاند.
به گفته اين مقام مسئول؛ هماکنون سازمان ميراث فرهنگي خانه تقوي و شيرنگي را تملک کرده و تبديل به سايت اداري کرده است.
اميري در ادامه يادآور شد: خانه باقري مربوط به دوره قاجار نيز توسط سازمان ميراث فرهنگي تملک شده و در حال مرمت است.
وي در پايان گفت: شکل گيري اوليه شهر گرگان در اين بافت تاريخي با تشکيل 12 محله بوده است که نه محله اصلي از دوره صفوي تا قاجار به تدريج شکل گرفته که در دوره قاجار به نيت 12 امام، سه محله نيز اضافه شده است./119
انتهای پیام/